Menu Bezoek onze facebook pagina !

Gebruik van de FAS webshop

Lees eerst de gebruiksvoorwaarden van de FAS webshop.

 

Aanbiedingen van de vereniging

Gelieve alle bestellingen van FAS-artikelen door te geven met het >> bestelformulier <<.

Kalender 2020

Een prachtig collectorsitem, deze allereerste FAS Kalender, en dit naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van de Flanders Aviation Society in 2020. Een origineel geschenk voor bij de kerstboom.

Professioneel gedrukt op hoogkwalitatief zijdeglans papier, full colour, formaat A4 horizontaal dicht geplooid, A3 vertikaal open geplooid. Volledige realisatie door en voor FAS. Beperkte oplage !!

Alle FAS-leden kregen één gratis exemplaar toegestuurd met de FAS Info 19-3. Iedereen kan hier nog een exemplaar bestellen, zo lang de voorraad strekt.

Kostprijs = 8,00 Euro per kalender, inclusief verzending binnen België.

Vroegere nummers FAS Info magazine

Van oudere nummers van ons clubmagazine FAS Info kunnen nog exemplaren bekomen worden, zolang de voorraad strekt. De FAS Info brengt een grote inhoudelijke variatie in een professionele format. Het begon ooit als een kleine nieuwsbrief op stencil en groeide stap voor stap tot het kwalitatief magazine in 4-kleurendruk van vandaag. Binnenkort publiceren we op deze website een overzicht van de inhoud in vroegere nummers.

Kostprijs: 5 Euro per nummer, inclusief verzending in België.

FAS Info Special over het bezoek van president Barack Obama

Een uitzonderlijk en zeer uniek gebeuren was de landing van de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama op onze luchthaven op woensdag 26 maart 2014. De president kwam met zijn Marine One helikopters van Melsbroek naar Wevelgem om zich vervolgens in kolonne naar de Amerikaanse militaire begraafplaats "Flanders Fields" in Waregem te begeven om de aldaar herdachte militairen uit WO.I te eren. De redactie van FAS Info magazine stelde een "Special" samen die deze gebeurtenis documenteert.

Kostprijs: 6 Euro per exemplaar, inclusief verzending binnen België.

 

   

Interest for our items from outside Belgium is highly appreciated and will be considered case-by-case. Please contact us by e- mail (please click here). We'll support your request as good as possible, taking into account applicable transport cost. Please be aware that all FAS publications are only available in Dutch.

 

Aanbiedingen van FAS-leden

Gelieve de aanbieder rechtstreeks de contacteren.

Bart Vandamme

Boek "De snelste mens ter wereld"

Dit boek vertelt de geschiedenis van het absolute wereldsnelheidsrecord en van de 21 piloten die zichzelf en het vliegtuig tot het uiterste dreven om de records één na één te verbeteren. Het is een geschiedenis van vindingrijkheid, moed, doorzettingsvermogen en nationale trots. Het boek is doorspekt van annekdotes uit eerste hand en afbeeldingen uit de privé-collecties van de betrokken piloten, veelal nooit eerder gepubliceerd.

Hangar Flying bestede aandacht voor dit boek en een onafhankelijke recensie is te vinden op aviationbookreviews.com.

ISBN 9789059118607 (2009)

330 pagina's, paperback.

19,95 Euro, excl. 8,00 Euro verzendingskosten in België

Posted 6/12/2019

   
   

  

Guido Bouckaert

Encyclopédie illustrée de l'aviation

Een Franstalig referentiewerk in 16 delen, uitgegeven tussen 1982 en 1986 door Editions Atlas.

In perfecte staat en een vraagprijs van slechts € 16,00.

Te bestellen via Guido Bouckaert (onze chef-redactie voor het FAS Info Magazine). E-mail adres is te vinden in de afbeelding hiernaast.

Posted 6/12/2019

 

Modelbouwmagazines uit 1954/1955

Een collectorsitem. Wie interesse heeft neemt contact op met de Guido Bouckaert en we geraken er wel uit.

Posted 6/12/2019

 

 

Jubeleumboek "100 jaar vliegen in Kortrijk-Wevelgem 1917-2017"´╗┐

In de zomer van 2017 bestaat het vliegveld van Kortrijk te Wevelgem/Bissegem honderd jaar. In het kader van de viering van dit feit, bracht Airport Community met de geldelijke steun van Stad Kortrijk het zeer mooie boek uit "100 Jaar vliegen in Kortrijk-Wevelgem". In 240 pagina's is de geschiedenis gegoten van deze voorbije honderd jaar en komen ook honderd personen aan het woord die betrokken zijn (geweest) bij het (hun) vliegveld. Dit maakt van het groot-formaat boek, 2 kg zwaar, een uniek document dat zeer verzorgd werd uitgegeven door de Stichting Kunstboek.

Het boek kost slechts € 35,00 en kan aangekochth worden op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem (FIA, restaurant Biggles, clubhuis KFC, FAS-museum) of kan worden opgestuurd (€8,00 portkosten binnen België).

Voor info en bestelling: neem contact op met Guido Bouckaert.

Posted 6/12/2019

 

 

 

Zoekertjes van FAS-leden

Antoine Buedts

Ik zoek het volgende op schaal 1/200:

  • Sabena Airbus 319 en 321, Sud Aviation SE-210 Caravelle, DC4, DC7, Convair 240 en 440, Lockheed L-1049H super Constellation, Boeing MD11,
  • VLM airlines, eender welk model,
  • Van Gaver (VG) airlines, airbus 330,
  • City Bird, Airbus 300, Boeing 737-300, 400 en 800, 767-300ER
  • Sobelair, Douglas C-47, Caravelle, Boeing 70 737 en 767, Airbus 300
  • DAT, eender welk toestel