Menu Bezoek onze facebook pagina !

 

Weer beschikbaar !

Weer beschikbaar: mijn boek 'de snelste mens ter wereld'. Dit boek vertelt de geschiedenis van het absolute wereldrecord en van de eenentwintig piloten die met hun straalvliegtuigen tot het uiterste gingen om dit te bereiken. (Bart Vandamme)

 

Modelbouwtijdschriften uit 1954/55

Wie interesse heeft in dit pakket mag het laten weten aan bouckaert.guido@gmail.com 

Me163 'Komet' - Bart Vandamme

Na het verschijnen van ‘De snelste mens ter wereld’ in 2010, verscheen mijn boek in 2014 over het ‘snelste vliegtuig’ van de Tweede Wereldoorlog.

Zomer 1944. Na D-day beginnen de geallieerden aan een grote opmars door Frankrijk. De Duitsers worden meer en meer met hun rug tegen de muur geduwd en op 25 augustus was de bevrijding van Parijs een feit. Ook in de lucht gaat het van kwaad naar erger voor de Luftwaffe. Op het westelijk front is er nog amper een Duits vliegtuig te verkennen. Voor de geallieerden is een eind overwinning tegen kerstdag geen utopie meer maar een realiteit…Deze droom werd opeens verstoord door de Duitse wetenschappers. De nazi’s waren zo geavanceerd in hun houding tegenover de wetenschap, dat ze bereid waren hun nieuwe wapens in te zetten om de geallieerde opmars te stoppen. Vergeltungswaffe als de V-1 en de V-2 maar ook de Messerschmitt Me 262, waren dan ook een totale verbazing voor de geallieerden. Toen de Messerschmitt Me 163 Komet met zijn ongeziene snelheid in de strijd werd gegooid om de Amerikaanse bommenwerpers tegen te houden, was de verrassing totaal.

De Amerikanen waren dan ook zeer alert om die raketvliegtuigen te onderscheppen. Toen de eerste overwinningen werden geboekt op dit bijzonder vliegtuig, ontvingen de piloten een warm onthaal. Het boek vertelt hun relaas.

 

Het boek bevat 172 pagina’s met nooit gepubliceerde foto’s en maakt deel uit van een collectie over de Tweede Wereldoorlog. 
Kostprijs is 12,50€ (exclusief 5€ verzendingskosten) Bestellen kan via mijn email adres bvandamme64@hotmail.com

 

 100 Jaar vliegen in Kortrijk-Wevelgem - Guido Bouckaert met leden van FAS

In de zomer van 2017 bestaat het vliegveld van Kortrijk te Wevelgem/Bissegem honderd jaar. In het kader van de viering van dit feit, bracht Airport Community met de geldelijke steun van Stad Kortrijk het zeer mooie boek uit "100 Jaar vliegen in Kortrijk-Wevelgem". In 240 pagina's is de geschiedenis gegoten van deze voorbije honderd jaar en komen ook honderd personen die betrokken zijn (geweest) bij het (hun) vliegveld aan het woord. Dit maakt van het groot-formaat boek, 2 kg zwaar, een uniek document dat zeer verzorgd werd uitgegeven door Stichting Kunstboek. Het boek kost slechts 35 euro en kan aangekocht worden op het vliegveld (FIA, restaurant Biggles, clubhuis KFC, FAS-museum of worden opgestuurd (8 euro portkosten). info raf@ghekiere.be 

 ZEER INTERESSANTE BOEKEN TE KOOP - FAS lid

In onze shop kan iedereen zijn aanbiedingen kwijt. Zo bereikte ons de aanbieding van een lot (duitstalige) boeken die ons zeer interessant lijken om in je bib op te nemen. Interesse hierin ? Mail ons en wij brengen u in contact met de verkoper ! 

TROTS OM DRAGEN - FAS

Onze vereniging heeft uiteraard een en ander in de aanbieding om uw lidmaatschap bij FAS uit te dragen, letterlijk. Petten en T-shirts zijn kledingstukken die je verwantschap met FAS benadrukken. En het staat je mooi.

 FAS info Magazine "Special Obama" - FAS 

 Een uitzonderlijk en zeer uniek gebeuren was de landing van de Amerikaanse ex-president Obama op onze luchthaven. De redactie van FAS-Info magazine stelde een "Special" samen die deze gebeurtenis documenteert. Dit tijdsdocument is nog steeds te verkrijgen aan 5 euro. Aanvragen kan via ons contactblad.