Menu Bezoek onze facebook pagina !

De zomer van 2020 wordt een hele moeilijke voor menig luchtvaartliefhebber. Airshows, fly-ins en andere evenementen zijn geannuleerd. De felle vermindering van het grote vliegverkeer op onze luchthavens ontneemt ook de vliegtuigspotter heel wat plezier. En tot overmaat van ramp worden een aantal luchtvaartliefhebbers nog eens aan professionele kant ook door tegenspoed bedreigd. Voor de sportvliegers onder ons is er gelukkig meer plaats in het luchtruim en op de luchthavens, wat dan wel eens nieuwe opportuniteiten biedt. Door de covid-19 pandemie zijn we welliswaar zeer beperkt in onze bewegingsvrijheid om onze liefhebberij tijdens de zomervakantie bot te vieren.

Op deze pagina willen we helpen de pijn wat te verzachten met enkele tips voor uitstapjes tijdens een staycation in eigen land. Misschien de gelegenheid om enkele plekjes te ontdekken dicht bij huis waar je anders niet toe komt. Neem steeds aandachtig alle info door van de organisator (en dat is niet FAS) om teleurstellingen te vermijden. FAS is niet verantwoordelijk voor de organisaties door derden die hier bekend gemaakt worden. En voor alle organisatie blijft een onzekerheid bestaan door de afhankelijkheid van de verdere evolutie van de covid-19 pandemie.

Heb je zelf nog staycation tips, laat het ons dan weten.

Bekijk ook het overzicht van musea in ons Infocenter.

   

  

West-Vlaanderen

Oostende

Opendeur en fly in Noorzee Vliegclub

     
 

Naar aanleiding van haar 50-jarig bestaan organiseert de Noordzee Vliegclub een opendeur en fly-in op zaterdag 19 september 2020.

Meer info ...

   
         

Koksijde

Summer Pop-Up Expo Luchtcomponent van Defensie

     
 

Een kijkje achter de schermen van de Luchtmacht vandaag en morgen, aan de hand van een tentoonstelling op de luchtmachtbasis van Koksijde. Enkel te bezoeken na reservatie, maar je krijgt dan ook een deskundige gids per bubble.

Deze tijdelijke tentoonstelling Loopt nog tot 31 augustus. Alle tickets zijn inmiddels jammer genoeg uitverkocht. Je kan je nog wel op een wachtrij inschrijven.

Info en reservaties ...

   
         

Diksmuide

Wanneer de dood uit de hemel kwam

     
 

Een tentoonstelling gewijd aan de oorlogsvoering in de lucht tijdens WO.I, een periode waarin de luchtvaart een razendsnelle ontwikkeling doormaakte.

 

Deze tijdelijke tentoonstelling is verlengd tot eind 2020.

Info en reservaties ...

   
         

Poperinge

Expo Circus 157

     
 

Een tentoonstelling over de dramatische gebeurtenissen boven Heuvelland op 5 mei 1942. Toen haalden Duitse jachtpiloten maar liefst 5 Britse Spitfire neer. Daarbij kwamen 4 piloten om het leven (waaronder de Belg Baudouin de Hemptinne), de 5de piloot kon onderduiken en uit handen van de Duitsers blijven. Een aantal van de betrokken Duitse jachtvliegtuigen steeg op vanaf de toenmalige Luftwaffebasis Wevelgem, het vliegveld waar de Hemptine enige jaren voordien zijn opleiding tot militair piloot genoot.

Naast de tentoonstelling heeft de Toerisme Poperinge ook een aangename fietstocht uitgestippeld die je langs alle locaties brengt die aan deze historie verbonden zijn. De fietskaart is te koop bij de dienst Toerisme voor 3 Euro.

De expo loopt nog tot 9 augustus in de Gasthuiskapel in Poperinge. Daarna verhuist ze naar Cassel (van 15 tot 20 augustus).

Info en reservaties

   
         

Wevelgem

Luchtvaartmuseum FAS

     
 

We mogen uiteraard ons eigenste museum niet vergeten. Dit museum vertelt de meer dan 100-jarige geschiedenis van de luchthaven Kortrijk-Wevelgem en de daarbij gaande evolutie van de luchtvaarttechnologie.

Permanente tentoonstelling.

Luchthavenstraat 8560 Wevelgem

Info en reservaties ...