Menu Bezoek onze facebook pagina !

De zomer van 2020 wordt een hele moeilijke voor menig luchtvaartliefhebber. Airshows, fly-ins en andere evenementen zijn geannuleerd. De felle vermindering van het grote vliegverkeer op onze luchthavens ontneemt ook de vliegtuigspotter heel wat plezier. En tot overmaat van ramp worden een aantal luchtvaartliefhebbers nog eens aan professionele kant ook door tegenspoed bedreigd. Voor de sportvliegers onder ons is er gelukkig meer plaats in het luchtruim en op de luchthavens, wat dan wel eens nieuwe opportuniteiten biedt. Door de covid-19 pandemie zijn we welliswaar zeer beperkt in onze bewegingsvrijheid om onze liefhebberij tijdens de zomervakantie bot te vieren.

Op deze pagina willen we helpen de pijn wat te verzachten met enkele tips voor uitstapjes tijdens een staycation in eigen land. Misschien de gelegenheid om enkele plekjes te ontdekken dicht bij huis waar je anders niet toe komt. Neem steeds aandachtig alle info door van de organisator (en dat is niet FAS) om teleurstellingen te vermijden. FAS is niet verantwoordelijk voor de organisaties door derden die hier bekend gemaakt worden. En voor alle organisatie blijft een onzekerheid bestaan door de afhankelijkheid van de verdere evolutie van de covid-19 pandemie.

Heb je zelf nog staycation tips, laat het ons dan weten.

Bekijk ook het overzicht van musea in ons Infocenter.

   

  

West-Vlaanderen

Diksmuide

Wanneer de dood uit de hemel kwam

   
 

Een tentoonstelling gewijd aan de oorlogsvoering in de lucht tijdens WO.I, een periode waarin de luchtvaart een razendsnelle ontwikkeling doormaakte.

 

Deze tijdelijke tentoonstelling is verlengd tot eind 2020.

Info en reservaties ...

   

Wevelgem

FAS Luchtvaartmuseum

     
 

We mogen uiteraard ons eigen museum niet vergeten. Dit museum vertelt de meer dan 100-jarige geschiedenis van de luchthaven Kortrijk-Wevelgem en de daarmee gelijklopende evolutie van de luchtvaarttechnologie.

Permanente tentoonstelling.

Luchthavenstraat 8560 Wevelgem

Info en reservaties ...