Menu Bezoek onze facebook pagina !

Geleid bezoek aan

Over vliegen, vallen en ... opgraven

 

Zaterdag 3 juni om 14u00

Een tijdelijke tentoonstelling over luchtvaartarcheologie in Vlaanderen

Aan de hand van authentieke en unieke luchtvaartrelieken vertelt deze tentoonstelling een wervelend verhaal van honderden jaren luchtvaartgeschiedenis in Vlaanderen. Veel van de getoonde stukken zijn opgegraven en worden nu na een grondige restauratie voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld. Niet alleen het verhaal van de desbetreffende vliegtuigen komt aan bod, maar evenzeer dat van de betrokken mensen, de opgravingen zelf en het jarenlange historische onderzoek die de verhalen waarheidsgetrouw reconstrueerde. Deze tentoonstelling dompelt je onder in een boeiende mix van technische curiositeiten en historische weetjes. 

 

Gidsbeurt met Cynrik De Decker

FAS organiseert een geleid groepsbezoek aan deze bijzondere tentoonstelling. Onze gids is niemand minder dan CYNRIK DE DECKER, een welgerespecteerde autoriteit op het vlak van luchtvaartarcheologie en luchtvaartgeschiedenis in ons land.

Sinds zijn studententijd verzamelt Cynrik archiefstukken, beelden van en verhalen over de Belgische luchtvaartgeschiedenis. Hij publiceerde inmiddels een dertigtal boeken rond het thema en is stichtend lid van het Belgian Aviation History Association Archeology Team (BAHAAT). Hij was dan ook nauw betrokken bij de meeste van de opgravingen en bij de productie van de tentoonstelling. Cynrik werkte ook mee aan tv-programma’s als Histories en Publiek Geheim. Hij is tevens de bezieler van de online database Luchtvaartgeschiedenis.be. Een betere gids kunnen we ons dus moeilijk voorstellen.

 

Praktische regeling

  • Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Deze worden toegekend in volgorde van ontvangst van de inschrijving. FAS-leden krijgen hierbij voorrang t.e.m. 31-03-2023.
  • Na ontvangst van je inschrijving stuurt FAS je een bevestiging met uitnodiging voor betaling binnen de 6 bankdagen.
  • Deelname kost 8 Euro voor FAS-leden en 10 Euro voor niet-leden. Hierin is inbegrepen: toegang tot Archeocentrum Velzeke en de tentoonstelling “Over vliegen, vallen en ... opgraven” en een bijdrage voor de kost van de gids. Je ticket geeft je tot 2 juni 2024 ook toegang tot één van de andere archeologische sites in Ename, Wachtebeke of Baasrode.
  • Deelnemers staan zelf in voor hun verplaatsing naar het Archeocentrum Velzeke en terug.

 

Schrijf je nu in

Stuur een e-mail naar fas-info@hotmail.com met de volgende gegevens:

  • Voornaam : ...
  • Naam : ....
  • GSM nr : ...
  • FAS-lid :   JA / NEE      Lidnummer : ...
  • Aantal deelnemers (incl. mezelf) : ...

Of je stuurt deze gegevens per post naar Flanders Aviation Society, Luchthavenstraat 1 bus 2, 8560 Wevelgem

 

Meer informatie

De website van Archeocentrum Velzeke

Reportage van nieuwszender AVS

Reportage in Rate One magazine

 

Locatie

Archeocentrum Velzeke

Doolbosweg 2

9620 Velzeke (Zottegem)