Menu Bezoek onze facebook pagina !

20-21 augustus = feestweekend

30 jaar FAS, dat moet gevierd

In 2020 bestond onze vereniging 30 jaar. Covid-19 verplichtte ons om het verjaardagsfeest uit te stellen tot deze zomer. Op zaterdag 20 Augustus is het dan eindelijk zover: met de FAS Fandag vieren we onze 30ste verjaardag. We hopen veel FAS leden persoonlijk te mogen verwelkomen en we rekenen op een ruime belangstelling vanwege de luchtvaartliefhebbers die onze vereniging nog niet kennen.

Modernisering van de luchthaven, dat verdient een feest

In 2017 vierden we met een groots evenement de 100ste verjaardag van onze luchthaven. We blikten toen niet alleen terug in het verleden, maar ook vooruit in de toekomst. De toen aangekondigde moderniseringen zijn inmiddels een feit. Ook dat hadden we in 2020 plechtig willen inhuldigen. Om de gekende redenen verschoof dit naar het weekend van 20 en 21 augustus. Het rechttrekken van de taxibanen, vernieuwingen op de startbaan, een spiksplinternieuwe high tech brandweerwagen en een nieuwe beheersstructuur zijn de belangrijkste evoluties die de luchthaven de voorbije jaren doormaakte.

Een zeer gevarieerd programma

Voor jong en oud

Zowel op zaterdag als op zondag zijn er tal van vliegtuigen te bewonderen in een static show en enkele vliegtuigen (waaronder het Red Devils demo team van de Belgische Luchtcomponent) zullen een overvlucht maken. Er zal ook gelegenheid zijn om mee te vliegen met een opleidingsvliegtuig of met een helikopter.

Beide dagen is het FAS luchtvaartmuseum gratis toegankelijk.

Voor de kids mogen doorlopen een brand leren blussen bij de luchthavenbrandweer en kunnen zich laten grimmeren.

Op zaterdag geven verschillende gastprekers een voordracht, is er een tentendorp met verkoopstandjes voor boeken-, prenten- en luchtvaartcollector items.

Op zondag zijn er in de voormiddag enkele plechtigheden en 's middags is er een barbecue.

En uiteraard mag in die dagen niemand omkomen van honger of dorst ... het ideale kader dus om mensen te ontmoeten of een uitje te maken met vrienden en familie.

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA en ALLE ANDERE INFO vind je op KIJKOP.BE