Menu Bezoek onze facebook pagina !

 

Recreatieve fietstocht 'PILOTENROUTE'.

FAS stelde voor jou een recreatieve fietsroute samen langs alle (historisch) belangrijke punten rond de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem en het vliegveld van Moorsele. Laat je langs deze 37 km lange tocht verrassen door de onverwachte overblijfselen van meer dan 100 jaar lokale geschiedenis. Authentieke vliegtuigloodsen uit de woelige oorlogsjaren en overgebleven kazernegebouwen van de vliegschool van welleer zijn slechts enkele voorbeelden van de stille getuigen van een rijke geschiedenis die je op je pad zal tegen komen.

Je kan de route terugvinden op RouteYou.com, scan de QR code.  Zo kan je deze route steeds fietsen op een moment dat jou best past en dat is steeds gratis. Bekijk de openingsdagen van het FAS Luchtvaartmuseum als je ook dat wil bezoeken. De meest actuele info vind je op onze Facebook pagina. De eerstkomende openingsdagen op korte termijn worden daar steeds aangekondigd.

Je kan de fietstocht eender wanneer doen met eender wie. Er zijn een 5-tal plaatsen waar je kan starten/stoppen. Dit zijn telkens lokale horecazaken waar er ook voldoende parking voorzien is. Bij deze zaken kan je ook het kaartje bekomen waarop de fietsroute is afgebeeld en er ook al wat uitleg staat over de diverse bezienswaardigheden. Het zijn voor het grootste deel rustige wegen waar er niet al teveel verkeer is. 

        

Onze partners voor deze fietsroute : ZAC (Zoute Aviation Club) / Mi Kaaza / Museum 14-18  Old Leghem / Brassere Bergelen / Eva's Grand Café,  Domein Leiedal en Wibilinga   .