Menu Bezoek onze facebook pagina !

Busreis op dinsdag 4 juli

We bezoeken per luxe autocar twee musea:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Nationaal Militair Museum (NMM)

Het recent gemoderniseerde NMM op de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg herbergt Nederland's grootste militaire collectie, waaronder diverse vliegtuigen en helikopters die dienst deden bij de Koninklijke Luchtmacht, Landmacht en Marine.

www.nmm.nl

 
De Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (KLuHV)

De stichting KLuHV op de luchtmachtbasis Gilze-Rijen restaureert, onderhoudt en vliegt een vloot zeldzame oldtimers. De vloot bestaat momenteel uit een 20-tal vliegtuigen die ooit in Nederlandse dienst vlogen. De Spitfire en B-25 Mitchel zijn uiteraardtopstukken, maar de minder bekende Ryan STM-2 in luchtwaardige toestand is een uiterst zeldzaam stuk. We bezoeken dit unieke vliegende museum alsook de werkplaatsen waar de restauraties en onderhoud gebeuren.

www.kluhv.nl

 

Reisschema (onderhevig aan wijzigingen)

Opstapplaatsen

We voorzien net vóór het openingsuur (10u00) bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg aan te komen . Je kan dan meteen het bezoek starten.

In de vroege namiddag verplaatsen we ons naar Gilze-Rijen (ca. 1u15 rijden). We worden daar door een gids ontvangen en rondgeleid in de loodsen en werkplaatsen. Het bezoek sluiten we af met een broodjesmaaltijd (is in de prijs inbegrepen).

In de vroege avond vatten we de terugreis aan en brengen we de deelnemers naar hun opstapplaats terug. We schatten omstreeks 21u in Wevelgem aan te komen.

Bovenstaande tijden zijn uiteraard sterk afhankelijk van de verkeerssituatie op dat moment. De exacte vertrektijden worden tijdens de reis vóór het uitstappen telkens duidelijk meegedeeld.

 

Inschrijven tem 25 juni

Stuur een e-mail naar fas-info@hotmail.com met volgende gegevens voor elke deelnemer:

 • Naam: .....
 • Voornaam: .....
 • Adres: .....
 • GSM: .....
 • FAS-lid:      JA  /  NEE     Lidnummer: .....
 • E-mail adres: ....
 • Nr van identiteitskaart: .....           Geboortedatum: .....
 • Opstapplaats:   Wevelgem  /   Gentbrugge   /   Antwerpen-Berchem

Na inschrijving mag je per kerende een bevestiging van ontvangst verwachten.

We hebben de gevraagde gegevens nodig om de toegang te regelen tot de KLu Historische Vlucht die op de militaire luchtmachtbasis van Gilze-Rijen gevestigd is. We moeten dus doorheen een militaire toegangscontrole en dit vergt een screening door de veiligheidsdiensten. Uw gegevens worden confidentieel behandeld binnen de administratie van FAS en enkel gedeeld met de autoriteiten met betrekking tot deze toegangscontrole. Uw gegevens worden met geen enkele andere partij gedeeld. 

 

Betaling

Wacht met betalen tot je daartoe een uitnodiging ontvangt met daarin het rekeningnummer en het bevestigde bedrag.

De busreis gaat zeker door. We laten je pas betalen als we zeker zijn dat er nog voldoende plaats op de bus beschikbaar is om jou en je gezelschap mee te laten reizen.

 

Prijzen

Basistarief 95,00 Euro/pp
FAS-leden 85,00 Euro/pp
15 jaar en jonger 42,50 Euro/pp
   

Dit zijn all-inclusive prijzen, waarin is inbegrepen:

 • Verplaatsing met luxe autocar met 2 chauffeurs (incl. fooi, verzekering, parking, ...)
 • Toegang Nationaal Militair Museum Soesterberg
 • Toegang vliegend museum en werkplaatsen Gilze-Rijen
 • Broodjesmaaltijd 's avonds in Gilze-Rijen

Het enige dat u als reiziger zelf voorziet naar keuze is de lunch 's middags. Je kan hiervoor een picknick meebrengen of je kan beroep doen op de kleine horeca die in het museum in Soesterberg voorzien is.

Voor de rest is het zonder zorgen of verkeersstress genieten van een boeiende daguitstap.