Menu Bezoek onze facebook pagina !

Komende FAS activiteiten

We werken momenteel het programma uit voor 2023. Het wordt ongetwijfeld een boeiend luchtvaartjaar. De belangrijkste activiteiten zullen eerst meegedeeld worden aan de leden in de FAS Info van begin maart.

Daarna zal je de geplande activiteiten hier terugvinden.

 

 

   
       
 

  

 

Boeiende luchtvaartactiviteiten

FAS streeft haar doelstellingen na met o.a. het organiseren van activiteiten waarmee de deelnemers hun interesse in luchtvaart kunnen bot vieren. Veel van deze activiteiten staan open voor zowel leden als niet-leden. Maar sommige activiteiten zijn ook exclusief voor FAS-leden. Dit wordt steeds duidelijk gecommuniceerd bij de aankondiging van de activiteit. 

De FAS activiteiten kunnen veelerlei vormen aannemen, zoals bvb:

  • Busreizen (meestal eendaags, uitzonderlijk meerdaags). Hierbij bezoeken we in binnen- of buitenland airshows, musea, luchtvaartbedrijven, luchthavens of luchtmachtbasis. Dankzij het netwerk van FAS komen we dikwijls op exclusieve locaties waar je als individu niet binnen geraakt.

  • Voordrachten over een specifiek thema, steeds gebracht door een goed onderlegde gastspreker,

  • Bijeenkomsten in diverse vormen (bvb. een kwisavond, KijkOp, etc), waarbij gelijkgestemden in een onbedwongen sfeer elkaar kunnen vinden.

Per werkingsjaar organiseert FAS typisch 2 à 4 grote activiteiten en 2 tot 4 kleinere activiteiten. Sedert de covid-19 pandemie is dit tijdelijk wel moeilijker, maar we hebben stillaan terug perspectief om leuke activiteiten te gaan organiseren.´╗┐

 

 

 

 

Voordelen voor FAS-leden

  1. Als FAS-lid word je eerder ingelicht over op til zijnde activiteiten dan niet-leden. Dit is vooral belangrijk als het aantal deelnemers beperkt is.

  2. Als FAS-lid geniet je steeds een voordeliger tarief dan niet-leden. Je lidgeld verdien je zo snel terug.

  3. Als FAS-lid kan je wel deelnemen aan activiteiten die enkel voor leden toegankelijk zijn.

  4. Als FAS-lid kan je suggesties aanbrengen voor gewenste activiteiten of zelf een handje toesteken bij de realisatie ervan.

Het FAS bestuur luistert steeds naar constructieve inbreng van de leden. De finale beslissing wat wel of niet georganiseerd wordt ligt uiteraard bij het bestuur. Organisaties in naam van FAS gebeuren uitsluitend in overleg en samenwerking met het bestuur. Niemand organiseert activiteiten namens FAS zonder uitdrukkelijk voorafgaand akkoord met het bestuur.

 

 

 

 

FAS activiteiten in het verleden 

 Zaterdag 5 november '22 om 10u30

Koortskapel Bieststraat Wevelgem

 

Herdenkingsplechtigheid ter ere van de bemanning van de Boston bommenwerper

Bij de Koortskapel herdenken we de bemanning die er op 7 november 1942 omkwam in de strijd voor onze vrijheid: Piloot Squadron Leader P.R. Barr (RAF), Navigator Pilot Officer W. Barford (RAF), Wireless Operator/Air Gunner Pilot Officer T. Totter (RAF) en Air Gunner Flight Sergeant N.S.H. Phillips (Royal Canadian Air Force). Deze herdenking sluit uiteraard aan bij de voordracht de avond voordien. 

Voor iedereen, ook niet-leden

Vrijdag 4 november '22 om 19u30

Royal Zoute Aviation Club,

 

Voordracht over de crash van een Britse bommenwerper bij de Koortskapel in 1942

Op 7 november 1942 stortte bij de Koortskapel in Wevelgem een Boston III van RAF 107 Squadron neer. 80 jaar later geeft Jean-Luc Piens hierover uitgebreid tekst en uitleg. Deze voordracht is het resultaat van jarenlang onderzoek naar de ware toedracht van de feiten en de mensen die hierbij betrokken waren.

De voordracht gaat door in het clublokaal van de Royal Zoute Aviation Club, Vliegveldstraat 1c Wevelgem.

Gratis inkom, maar het aantal plaatsen is beperkt. 

Voor iedereen, ook niet-leden

Zaterdag 10 september '22

Luchthaven Villaroche-Melun (FR)

 

Busreis naar Air Legends airshow in Villaroche-Melun

De grootste warbirdshow op het Europese vasteland. Reeds meermaals bezocht door FAS en FAS-leden en steeds zeer positief onthaald.

Voor iedereen, ook niet-leden

Vrijdag 6 mei '22

VIVES Campus Kortrijk

Flanders Aviation Quiz

Een gezellige en spannende thema-kwis rond luchtvaart met een formidabele prijzenpot. De eerste prijs was een unieke Flight Experience in de T-6 Texan van Safety Jogger. Verslagje volgt ...

Een organisatie van Flanders Aviation Society ism de Vliegzotten.

Voor iedereen, ook niet-leden

Zaterdag 21 mei '22

Luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Algemene vergadering FAS vzw

Zoals voorzien in de statuten van de vzw organiseert het bestuur jaarlijks een algemene vergadering waarop alle leden uitgenodigd zijn. De modaliteiten van deze vergadering zijn gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Een organisatie van FAS´╗┐.

Enkel voor leden

Zaterdag 21 augustus '22

Zondag 22 augustus '22

Luchthaven Kortrijk-Wevelgem

 

KijkOp -- feestweekend op de luchthaven

Het ganse weekend opent de luchthaven haar deuren. FAS viert dan haar 30ste verjaardag en de luchthaven huldigt officieel de vernieuwde luchthaven in.

Vooral op zaterdag vult FAS het programma in. We hopen die dag maximaal onze leden te mogen verwelkomen met vrienden en familie.

Iedereen welkom, ook niet-leden